Czinka Panna Roma Kulturális Egyesület Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében
2018-12-19
Győrteleki Családi Nap – Idősek Farsangja
2019-02-16
Czinka Panna Roma Kulturális Egyesület Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében
2018-12-19
Győrteleki Családi Nap – Idősek Farsangja
2019-02-16

Nyírségi Család és KarrierPONT ünnepélyes átadása

2019. február 8-án, Mátészalkán került átadásra a Czinka Panna Roma Kulturális Egyesület (főpályázó) és a Nyírgyulaji Polgármesteri Hivatal (konzorciumi partner) konzorciumában megvalósított, EFOP-1.2.9-17-2017-00101 azonosítószámú uniós projektben létrehozott Nyírségi Család és KarrierPONT.

Az átadón először Jakus László, a Czinka Panna Roma Kulturális Egyesület elnöke köszöntötte a résztvevőket. Köszöntőjében örömét fejezte ki, hogy a program együttműködő önkormányzatai, civil szervezetei, munkáltatói fontosnak tartották, hogy részt vegyenek az átadó ünnepségen, ezzel is jelezve, hogy a hátrányos helyzetű családokért milyen nagy az összefogás a térségben. Konzorciumvezetőként tájékoztatta a résztvevőket, hogy a projekt jó ütemben halad, aminek nagyon fontos mérföldkövei a Nyírségi Család és KarrierPONT tavaly decemberi auditálása volt, illetve a mai átadó.
Az elnök köszöntője után Barkaszi Judit, a Nyírgyulaji Polgármesteri Hivatal jegyző asszonya köszöntötte a résztvevőket. Beszédében elmondta, hogy nagyon örül az Egyesülettel közös projektnek, hatalmas lehetőségnek látja mind a hátrányos helyzetű emberek, mind a polgármesteri hivatal szempontjából. A hátrányos helyzetű családok támogatásán túl a jó gyakorlatok megismerését, szakmai tapasztalat-megosztást, kapcsolatépítést vár elsősorban a projekttől.

A köszöntők után Bulyákiné Sepa Szilvia versmondó örvendeztette meg a jelenlévőket Aranyosi Ervin Hogy mit dolgozom? című versével. A vers után Kovács Sándor, a térség országgyűlési képviselője tartotta meg átadó beszédét. Beszédében kiemelte, hogy volt polgármesterként, szociális szakemberként mennyire örül, hogy a térségben több projekt is a hátrányos helyzetű és roma embereknek nyújt segítséget. Megköszönte a Czinka Panna Roma Kulturális Egyesületnek és a Nyírgyulaji Polgármesteri Hivatalnak, hogy közösen megvalósítják ezt a komplex programot. Visszautalt Barkaszi Judit jegyző asszony köszöntőjére, ő is nagyon fontosnak tartja a jó gyakorlatok megosztását, és ígéretet tett arra, hogy a térségben kezdeményezni fog egy olyan megbeszélést, amely a hátrányos helyzetű emberekkel, családokkal, romákkal foglalkozó projektek vezetőinek nyújt konzultációs lehetőséget.

Az átadó beszéd után Kovács Sándor országgyűlési képviselő úr, Barkaszi Judit, a Nyírgyulaji Polgármesteri Hivatal jegyző asszonya, valamint Jakus László, a Czinka Panna Roma Kulturális Egyesület elnöke közösen ünnepélyesen átvágták a nemzeti színű szalagot, majd meginvitálták a vendégeket a Nyírségi Család és KarrierPONT megtekintésére. Köszönjük minden együttműködő partnerünknek a részvételt, az önkormányzatok, a civil szervezetek, a munkáltatók jelenlétét ezen a számunkra nagyon fontos eseményen, külön köszönet a kiemelt együttműködőinknek: Rácz Ferencnek, a NEEKA Hungary Alapítvány elnökének, dr. Heidl Beátának, a Baptista Szeretetszolgálat Országos Szociális Segítő Központ és a Tábita Alapszolgáltatási Centrum vezetőjének, valamint Hári Tibornak, a Baptista Szeretetszolgálat ügyvezető főigazgatójának.

szechenyi2020