II. Szakmai Nap – Nyírcsaholy
2019-09-05
Hírek a képzéseinkről – Egyéb képzések
2019-11-30
II. Szakmai Nap – Nyírcsaholy
2019-09-05
Hírek a képzéseinkről – Egyéb képzések
2019-11-30

„Nők és családok helyzete Magyarországon” Szakmai Konferencia

2019. október 10-én Mátészalkán rendezte meg a Czinka Panna Roma Kulturális Egyesület a Nők és családok helyzete Magyarországon című szakmai konferenciát, amely az EFOP-1.2.9-17-2017-00101 azonosítószámú, a Nyírségi Nő-Köz-Pont létrehozása című projekt keretében valósult meg (a Czinka Panna Roma Kulturális Egyesület és a Nyírgyulaji Polgármesteri hivatal konzorciumában).

Már a regisztrációnál is látszott a fokozott érdeklődés a polgármesterek, az állami, önkormányzati intézményvezetők, szociális szakemberek, együttműködő partnerek részéről, így a Konferencia résztvevőinek száma meghaladta a 80 főt.

Elsőként Jakus László, a Czinka Panna Roma Kulturális Egyesület elnöke köszöntötte a résztvevőket, majd Dr. Hanusi Péter, Mátészalka Város polgármestere köszöntő szavaiban bemutatta Mátészalka városának legnagyobb fejlesztéseit.

A köszöntők után Kovács Sándor, a térség országgyűlési képviselője tartotta megnyitó beszédét, amelyben bemutatta azokat a fejlesztéseket, amely a térségben a család és karrier összehangolására, a családok megsegítésére irányul.

A plenáris ülést Dr. Beneda Attila, az Emberi Erőforrások Minisztériuma, Családpolitikáért Felelős helyettes államtitkára nyitotta meg előadásával, amely a Család és KarrierPONT-ok szerepéről, küldetéséről szólt.

Ezután Dr. Vitályos Eszter, az Emberi Erőforrások Minisztériuma Európai Uniós Fejlesztéspolitikáért felelős államtitkára mutatta be a jelenlegi programozási időszak eredményeit, valamint tájékoztatást adott a következő időszak fejlesztési irányairól.

Szirmai István, a Belügyminisztérium Társadalmi Felzárkózásért Felelős Helyettes Államtitkárságának osztályvezetője a felzárkózási programok eredményeit, tapasztalatait mutatta be.

Osztályvezető úr előadása után Hamza Eszter phd, a NAIK Agrárgazdasági Kutatóintézet munkatársa tartott előadást a családi gazdaságok szerepéről, valamint a nők szerepéről a vidékfejlesztésben.

A délutáni pódiumbeszélgetésen Szabóné Farkas Tünde c. rendőr őrnaggyal, Jakab Melinda intézményvezetővel, Endrődi Istvánné intézményvezetővel, Jászai Erika megyei szervezetvezetővel beszélgetett Hermann Judit projektmenedzser és Jakus László elnök, a családról, karrierről, esélyegyenlőségről, sikerekről, kudarcokról.

szechenyi2020